Skip to content

Alles wat je je nooit afgevraagd hebt over mij (en meer)

Alles wat je je nooit afgevraagd hebt over mij (en meer)

Ik schrijf. Veel. Vaak voor geld. Maar ook weleens voor gratis. Omdat ik het leuk vind. Of omdat ik hoop dat het ooit nog iets wordt waar iemand voor gaat betalen.

Voor mij is schrijven een beetje als de keukenkastjes uitsoppen: als het klaar is, vind ik alles overzichtelijk en ruik ik overal citroen. Datzelfde heb ik bijvoorbeeld niet met afwassen. Dat vind ik ellendig. Gelukkig vindt mijn partner dat dan weer meditatief. Ik denk dat onze huidige afwasborstel niet eens weet dat er nóg iemand in dit huis woont.

Ik studeerde Theaterwetenschap en Tekst & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Daar heb ik nog best vaak iets aan. Vooral als ik argumentatiestructuren dichttimmer, mijn teksten kritisch nakijk op nietszeggende begrippen of zinnen die ik persoonlijk erg goed gevonden vind van mezelf schrap, omdat ik weet dat niemand erop zit te wachten.

Terug naar hokjes-die-je-af-moet-vinken-op-een-over-mij-pagina: tijdens mijn studie liep ik stage bij Coebergh PR & Communicatie en na mijn studie gaf ik colleges populair wetenschappelijk schrijven aan de Universiteit van Amsterdam. Op het ministerie van Binnenlandse Zaken was ik een tijdje verantwoordelijk voor de vacatureteksten op de website. Daarna werkte ik als copywriter en communicatieadviseur bij UNICEF, War Child en Coolblue.

En nu ben ik freelancer. Ik werk vanuit een klein Spaans dorpje waar het allemaal niet veel spannender wordt dan dat de kat van de buren alwéér zwanger is en je misschien eens een sinaasappel op je hoofd krijgt tijdens het wandelen (nooit gebeurd). Genoeg rust om te schrijven, genoeg wifi om te videobellen met mijn opdrachtgevers.

Verder houd ik meer van bloemkool dan alle andere mensen die ik ken. Maar mijn therapeut zegt dat dat mijn werk als copywriter in principe niet in de weg hoeft te staan.

Alles wat je je nooit afgevraagd hebt over mij (en meer)

Ik schrijf. Veel. Vaak voor geld. Maar ook weleens voor gratis. Omdat ik het leuk vind. Of omdat ik hoop dat het ooit nog iets wordt waar iemand voor gaat betalen.

Voor mij is schrijven een beetje als de keukenkastjes uitsoppen: als het klaar is, voelt de wereld overzichtelijk en ruik ik overal citroen. Datzelfde heb ik bijvoorbeeld niet met afwassen. Dat vind ik ellendig. Gelukkig vindt mijn partner dat dan weer meditatief. Ik denk dat onze huidige afwasborstel niet eens weet dat er nóg iemand in dit huis woont.

Ik studeerde Theaterwetenschap en Tekst & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Daar heb ik nog best vaak iets aan. Vooral als ik argumentatiestructuren dichttimmer, mijn teksten kritisch nakijk op nietszeggende begrippen of zinnen die ik persoonlijk erg goed gevonden vind van mezelf schrap, omdat ik weet dat niemand erop zit te wachten.

Terug naar hokjes-die-je-af-moet-vinken-op-een-over-mij-pagina: tijdens mijn studie liep ik stage bij Coeberg PR en Communicatie en na mijn studie gaf ik colleges populair wetenschappelijk schrijven. Op het ministerie van Binnenlandse Zaken was ik een tijdje verantwoordelijk voor de vacatureteksten op de website. Daarna werkte ik als copywriter en communicatieadviseur bij UNICEF, War Child en Coolblue.

En nu ben ik freelancer. Ik werk vanuit een klein Spaans dorpje waar het allemaal niet veel spannender wordt dan dat de kat van de buren alwéér zwanger is en je misschien eens een sinaasappel op je hoofd krijgt tijdens het wandelen (nooit gebeurd). Genoeg rust om te schrijven, genoeg wifi om te videobellen met mijn opdrachtgevers.

Verder houd ik meer van bloemkool dan alle andere mensen die ik ken. Maar mijn therapeut zegt dat dat mijn werk als copywriter in principe niet in de weg hoeft te staan.

Zo. Genoeg over mij.
Wil jij met mij samenwerken?


Ik vind het leuk om van je te horen

Je kunt me mailen op:
jolanda@nietvanille.nl

Liever bellen? Kan ook:
+316 333 88 197


Ik vind het
leuk om van
je te horen

Je kunt me mailen op:
jolanda@nietvanille.nl

Liever bellen? Kan ook:
+316 333 88 197